Gener del 2017: Presentació

Hola a tots i totes!

Per fi us presentem «Superherois»: un projecte destinat a elaborar, imprimir i difondre dos contes que versen sobre els Trastorns de l’Espectre Autista o TEA,

Després de molta feina, molt xerrar i moltes trobades, us presentem els nostres dos títols:

  • Conte núm. 1: «En Marc i els superherois»
  • Conte núm. 2: «La Marina: una superheroïna diferent»

Aquest projecte neix del desig d’ajudar i de participar en iniciatives de marcada connotació social.

En la nostra feina diària com a psicòlegs de la xarxa de CDIAPs de Catalunya, en Sergio Martín i la Lourdes Rius treballem sovint provant d’ajudar a nens i nenes que pateixen aquests greus trastorns del desenvolupament, i a les seves famílies.

Sovint, hi ha pares i mares que ens demanen contes, referències de literatura infantil, per a llegir-los als seus fills i filles, als germans d’aquests, als cosins, als amics… És per això que, dins la nostra tasca en institucions públiques, vam elaborar un llistat de contes disponibles sobre diverses temàtiques relacionades amb l’Atenció Precoç.

En la realització d’aquesta tasca vam copsar que, tot i la gran qualitat d’alguns contes relacionats amb els TEA, hi mancaven dues perspectives importantíssimes: d’una banda, un conte centrat en els progenitors d’aquests nens i nenes i, de l’altra, un conte on la protagonista fos una nena (gairebé tots els contes que vam trobar eren protagonitzats per nens).

Un cop establert aquest objectiu de fer dos contes centrats en aquestes dues perspectives absents, vam posar-nos en contacte amb els dos il·lustradors que han dut endavant el projecte, i que de seguida es van engrescar a formar part d’aquest repte. L’Eduard Blanch per il·lustrar en Marc, i l’Òscar Sarramia per il·lustrar la Marina.

En el cas d’aquest segon conte, el de la Marina, l’Òscar n’és el Director Artístic, i tant ell com quatre alumnes seves del segon curs del Cicle de Grau Superior d’Il·lustració de l’Escola d’ART La Industrial en són els il·lustradors. Aquestes il·lustradores són l’Alicia Rodríguez, la Laura Pérez, la Marina Luque, la Raquel Galobart i en Sergi Lapuerta.

El nostre objectiu principal és, per descomptat, que aquests contes arribin a les famílies. A més de finalitzar-ne l’edició i la impressió, i en funció de les possibilitats econòmiques, volem encarar una tasca de col·laboració social: fer-los arribar a les principals institucions que treballen amb nens i nenes amb aquest tipus de trastorns del desenvolupament: CDIAPs (Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç), CEEs (Centres d’Educació Especial), CSMIJs (Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil) i el teixit d’associacions de Catalunya.

Actualment estem en la fase d’organització del projecte. Tenim estructurats els guions de tots dos contes, i ja hem rebut els esbossos  en què es basaran les futures il·lustracions definitives. Us mantindrem informats del procés si us cliqueu a «M’agrada» a la nostra Fan Page de Facebook. També ens podeu enviar el vostre e-mail a superherois@superherois.cat

Teniu ganes de conèixer en Marc i la Marina? Aquí els teniu:

Aquest és en Marc.

marc-bocetos-def

I aquesta la Marina:

marina-bocetos-def

 

En una fase posterior, un cop acabat aquests objectius inicials, i en funció dels resultats i l’experiència compartida amb tots/es vosaltres, ens agradaria organitzar un projecte posterior:  realitzar un documental.

La nostra idea inicial és que es basi en les entrevistes realitzades als progenitors reals de nois i noies amb aquest tipus de dificultats. A través de les seves experiències, podrem entendre millor i apropar-nos d’una forma més directe al significat de tenir cura d’un fill amb aquest tipus de dificultats. Aquestes persones, a les que en part dediquem aquest projecte, ens ajudaran així a construir i realitzar aquest curtmetratge documental.

 

Gràcies a tots per la vostra ajuda i atenció!

 

Octubre del 2017: Publicació

Finalment, després de molt esforç i molta il·lusió, us podem confirmar que els nostres contes ja están sent impressos i que estaran en breu a la venta a la web de l’Editorial Octaedro.

Aqui teniu els enllaços:

https://www.octaedro.com/es/producto:Cos/1/aprender/cuentos-infantiles/ruben-y-los-superheroes/1648
https://www.octaedro.com/es/producto:Cos/1/aprender/cuentos-infantiles/marina–una-superheroina-distinta/1649
https://www.octaedro.com/es/producto:Cos/1/aprender/cuentos-infantiles/en-marc-i-els-superherois/1650
https://www.octaedro.com/es/producto:Cos/1/aprender/cuentos-infantiles/la-marina–una-superheroina-diferent/1651

.

Gràcies a la Fundació Eulàlia Torras de Beà, i a tots aquells que heu col·laborat amb el projecte, hem fet realitat el màxim de les nostres aspiracions. Estem en camí a rebre els exemplars que necessitem per a enviar-los als centres de Catalunya que treballen amb autisme, i en aquest sentit complir amb els nostres objectius i els nostres compromisos.

Ens en sentim profundament agraïts i orgullosos. De veritat, moltes gràcies a tots i totes.

 

Mostra 01Mostra 02

 

 

.
.
.
.
.
.
.

Per compartir-ho: